"Tarvekohtaiset ratkaisut sisäilman puhdistukseen ja energiatehokkuuden parantamiseen teollisuudelle, toimistoille/liiketiloille ja terveydenhuoltoon"

-
 

 

img

Voltti - energiatehokkuutta ja puhdasta ilmaa 

Voltti on nopea ja ketterä työkalupakki koko rakennuksen, yksittäisen tilan tai asunnon sisäilman laadun kartoitukseen, valvontaan ja nopeaan ensiapuun.

Ilmanlaadun sensoreilla kartoitetaan ja paikallistetaan sisäilman haasteet ja älykkäät ilmanpuhdistimet puhdistavat sisäilman Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Maailman terveysjärjestön (WHO) ilmanlaadun suositusten mukaisille tasoille.

Voltin ominaisuudet

Voltin voit näppärästi liittää myös osaksi nykyistä kiinteistönhallintaa tai älykodin järjestelmää ja hyödyntää myös valmiiksi asennettuja sensoreita. Tuunataan kokonaisuutta budjetin ja tarpeen mukaan.

 • Kaikki sensorit ovat langattomia ja järjestelmä on käyttövalmis muutamassa minuutissa
 • Voltin käyttöönotto ei vaadi erillisiä asennuksia tai korkeamman tason IT-osaamista
 • LoraWAN-yhteys mahdollistaa tiedon siirron kerroksien välillä ja jopa 600 metrin etäisyydeltä
 • Kaikki data tallennetaan suojatulle pilvipalvelimelle
 • Ladatut tiedot käsitellään SensBoardissa ja ne esitetään selkeinä kaavioina
 • Energiankulutuksen sensorit kiinnitetään mitattavien laitteiden virtajohtoihin puristusliittimillä  
 • Jos sähkön kilowattihinta on asetettu järjestelmään, laitteen euromääräinen sähkönkulutus ja hiilijalanjälki näkyy suoraan SenseBoardissa
 • Yleiskuva reaaliaikaisesta ilmanlaadusta voidaan jakaa infonäytölle ja tilan käyttäjät pystyvät myös tarkastelemaan ilmanlaatua skannaamalla QR-koodin.
img
img

Mittaa, puhdistaa ja valvoo

Ilmanlaadun sensorit mittaavat tilasta lämpötilan ja kosteuden lisäksi pienhiukkaset, VOC-yhdisteet, hiilidioksiditason, ilmanpaineen ja älykkäät ilmanpuhdistimet puhdistavat sisäilmasta tehokkaasti virukset ja bakteerit sekä pienhiukkaset, saastekaasut, kemikaalijäämät, siitepölyn, homeitiöt, ym.

Virrankulutuksen sensoreilla kerätyn datan perusteella yhteistyökumppaneina toimivat ilmanvaihdon ammattilaiset säätävät ilmanvaihtokoneen ja ilmanpuhdistimien toiminnan tasapainon energiatehokkuuden ja hiilidioksiditason osalta optimaaliseksi.

Lataa tästä Voltin esite tai katso esittelyvideo.

Voltin sisältö

Voltin peruspakettiin sisältyy kaikki tarvittavat työkalut sisätilan ilmanlaadun kartoitukseen ja laitteiden energiankulutuksen mittaukseen. Lisäksi optiona saatavien sensorien avulla paketti saadaan joustavasti muokattua asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarvittaessa Voltti liitetään osaksi asiakkaan omaa hallintajärjestelmää tai muokataan kevyempi WiFi-verkkoa hyödyntävä työkalupakki.

 • LoraWAN Gateway -ohjausyksikkö kerää mittausdatan sensoreilta ja hoitaa yhteydet suojatulle pilvipalvelimelle. SIM-kortti ja tietoliikenneyhteys asennettu.
 • Sisäilman laadun sensori (lämpötila, kosteus, Co2-taso, VOC-yhdisteet, pienhiukkaset (PM1.0, PM2.5 ja PM10), ilmanpaine)
 • Virrankulutuksen sensori mittaa eri laitteiden virrankulutuksen suoraan virtajohdosta
 • SensNode, monipuolinen hallintaohjelmisto tietokoneelle ja älylaitteeseen sisäilman mittaustulosten analysointiin ja energiankulutuksen valvontaan
 • Suojattu pilvipalvelin mittausdatan tallennukseen
 • Optiona saatavat sensorit: ovi-/ikkunakytkimet, läsnäolo, kylmätila, äänenvoimakkuus ja nestevuodon piste-/alueilmaisimet
 • Compact-ilmanpuhdistin virusten ja bakteerien tehokkaaseen puhdistamiseen ja sisäilman laadun parantamiseen.
img
img

Iot taustalla...

Ketterä ja langaton teknologia

Sensoreiden ja muiden laitteiden välisestä tiedonsiirrosta vastaa edistyksellinen LoraWAN-viestintäteknologia, joka mahdollistaa datan siirron myös kerrosten välillä ja signaalin pitkän kantomatkan (jopa 600 m).

Älykkäät LoraWANiin liitetyt IoT-sensorit pystyvät verkon kautta lähettämään ja vastaanottamaan dataa ja ohjauskomentoja. Lisäksi tilanneviestejä ja hälytyksiä voidaan lähettää myös verkon ulkopuolelle. 

img

Raportit

Järjestelmä muodostaa kuukausittain (tai pyydettäessä) raportit rakennuksen eri tilojen ilmanlaaduista ja muista mitatuista määreistä. Raportit perustuvat kaikkiin kuukauden aikana tehtyihin mittauksiin ja analyyseihin. 

Raporteista näkee eri muuttujien keskiarvot, mahdolliset riskitekijät, suositellut turvarajat ja tilojen sisäilman laadun yleistilanteen.

Jokainen raportti sisältää myös korjaussuosituksia, jotka perustuvat kuukauden aikana havaittuihin poikkeaviin lukemiin ja toistuviin tilanteisiin.  

Voltti skaalautuu asiakkaan tarpeen mukaan yksitttäisistä asunnoista isompiin kiinteistöihin. Kartoitetaan teidän tarpeenne mukaiset sensorit ja mitattavat määreet maksuttomassa konsultaatiossa ja otetaan ensimmäiset askeleet energiatehokkuuden parantamiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Interaktiivinen järjestelmä

Osallista tilan käyttäjät mukaan jakamalla tilakohtaisesti QR-koodi, jonka avulla he näkevät reaaliiakaisen yleiskuvan tilan ilmanlaadusta ja voivat antaa myös palautetta ja ehdotuksia sisäilman laadun kehittämisestä.

Kaikille Sensgreenin valvomille tiloille voidaan yhdellä napsautuksella luoda yksilöllinen QR-koodi, jonka kautta tilan käyttäjät näkevät reaaliaikaiset tiedot ilmanlaadusta suoraan infotaululta tai omasta älypuhelimesta. Tämä toimii näppäränä kanavana esimerkiksi tilan vuokralaisille ja asiakkaille ja on osoituksena vastuullisesta toiminnasta. 


 

img