-

HItsaushuurujen ja öljysumun suodatus

Blogi Muut uutiset
0 kommenttia

Hitsaushuurujen ja öljysumun tehokkaalla suodatuksella vähennetään sairauslomien lisäksi myös arvokkaiden tuotantolaitteiden huoltotarvetta, koska tuotantotila pysyy puhtaampana ja ilman epäpuhtaudet eivät aiheuta laitteisiin ja järjestelmiin ennenaikaista kulumista tai toimintahäiriöitä. Samalla tuotantotaso nousee ja energiansäästö voi olla jopa 70 %.

"Puhdas työympäristö antaa myös ison lisäarvon sisäiseen ja ulkoiseen viestintään ja korostaa yrityksen vastuullista toimintaa ja ekologisia arvoja".

Energiatehokkuus paranee

Erityisesti kylmien talvikuukausien aikana perinteinen kohdepoisto on hitsaushallin energiasyöppö. Kohdepoistojärjestelmät rakennettiin halvan energian vuosina, jolloin lämmityskulut olivat alhaiset ja hiilijalanjälki oli vielä aika tuntematon käsite. Hitsaushuurun mukana puhalletaan pihalle myös kertaalleen lämmitetty ilma ja tilalle otetaan ulkoa uutta korvausilmaa, joka pitää taas lämmittää sopivaan lämpötilaan.

Kierrättämällä ja suodattamalla hitsaushuurut tehokkaan ilmanpuhdistimen läpi saavutetaan jopa 70 % säästöt energiakuluissa, joten nykyisillä sähkönhinnoilla investoinnin takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt.

Alkukartoitus ja puhdistimen valinta

Alkukartoituksen yhteydessä mittaamme tilan ilmanlaadun. Lähtötilanteen lukemista pystymme ohjelmallisesti laskemaan saavutettavan NOVUS-sovelluksen energiansäästön perusteella investoinnin takaisinmaksuajan (ROI). Lisäksi ennen ilmanpuhdistinratkaisun valintaa pitää selvittää mitä epäpuhtauksia tuotantotilan ilmasta löytyy, koska puhdistimet on optimoitu erilaisille hiukkasille, kaasuille ja öljysumulle.

Epäpuhtauksilla on tapana kerrostua tyypillisesti n. 3–5 metrin korkeuteen, joten ammattikäyttöön suunnitellut puhdistimet imevät likaisen ilman kerrostumasta ja palauttavat sen puhtaana työskentelytasolle. Myös tämä vähentää uuden korvausilman tarvetta ja pienentää samalla lämmityskustannuksia, kun likaista ja kertaalleen lämmitettyä ilmaa ei puhalleta suoraan ulos.

Mittaukset ja alkukartoitus ovat osa palveluamme ja toimitamme perusraportin ja asiantuntijan lausunnon asiakkaalle ilman erillistä veloitusta.

Turvallisuus

Öljysumujen, savukaasujen ja pölyn puhdistus on suora investointi myös työturvallisuuden parantamiseen.

Työturvallisuuden säädöksissä on erikseen määritetty ilman terveydelle haitallisille epäpuhtauksille tarkemmat siirtymäajat toteutuksille ja raja-arvot, jotka muodostavat lähtökohdan myös ratkaisuehdotuksemme suunnitteluun. Oikein toteutettu suodatusratkaisu ja seuranta mahdollistavat viranomaisten vaatimusten mukaisen ilmanlaadun noudattamisen myös tulevaisuudessa ja se heijastuu suoraan työviihtyvyyteen.

"Hyvistä työntekijöistä on nykyään kova kilpailu ja tutkimusten mukaan hyvillä työolosuhteilla on iso painoarvo työpaikan valinnassa".

NOVUS Airtower ja NOVUS Airline ovat raskaan sarjan ammattilaisia ja ne on suunniteltu teollisten työvaiheiden aiheuttamien ilman epäpuhtauksien suodattamiseen vaativissakin tuotantotiloissa. Tavoitteena on aina terveellinen yleisilma ja kohdepoistojen nostaminen uusien vaatimusten mukaiselle tasolle.

Airtower ja Airliner

Laitteissa on itsepuhdistuvat suodattimet ja W3 IFA -mukainen luokitus ruostumattoman teräksen huurujen suodatukseen. Järjestelmä ei puhalla suodatettua ilmaa ulos, vaan se palautetaan puhdistettuna halliin, jolloin saavutetaan jopa 70 % säästöt energiankulutukseen. Tärkeimpänä todisteena Novuksen toimivuudesta ja tyytyväisistä asiakkaista ovat yli 1500 eri puolille maailmaa asennettua laitetta. Tarkempia asiakastarinoita ja suosituksia kerromme teille henkilökohtaisesti.

Sovi tästä linkistä etätapaaminen asiantuntijamme kanssa, niin saat samalla hyviä vinkkejä tuotantotilan sisäilman laadun parantamiseen.

Katso myös esittelyvideo metalliteollisuuden ilmanpuhdistusratkaisuista.


Kommentit

Ei kommentteja