-

Hyvä Tuuli puhdistaa ilman AirBubblella

Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit
0 kommenttia

Terhi Jääskeläinen perusti parturi-kampaamo Hyvän Tuulen 1998. Kemikaaliallergian vuoksi tuotteiden hajusteettomuus oli Terhille alusta alkaen luonnollinen valinta. Siihen aikaan kemikaalivapaat parturit olivat vielä aika harvinaisia, mutta nykyään kemikaalien henkilöstölle aiheuttamat terveysongelmat on tiedostettu ja hajusteettomia partureita ja kauneushoitoloita löytyy lähes joka puolelta. Myös monet asiakkaat arvostavat hajusteettomia tuotteita ja palvelua.

Kemikaaliallergiset henkilöt ovat yleisesti myös herkempiä reagoimaan kaikkiin hajuihin ja tuoksuihin. Esimerkiksi asiakkaan voimakas hajuvesi tai ilman muut epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa hengenahdistusta tai muita oireita. Näin on myös Terhin kohdalla, mutta Rensairin AirBubbl poisti tämän ongelman. Puhdistin tuottaa tasaisesti puhdasta ilmaa työpisteen ympärille ja suodattaa tehokkaasti mahdolliset ilman epäpuhtaudet. Myös asiakkaat ovat kiinnittäneet huomiota raikkaaseen ilmaan ja se on osa palvelukokonaisuutta.

Kemikaaliallergia on partureiden ja muidenkin kauneushoitoalalla työskentelevien yleisin ammattitauti. Vuosien altistus haitallisille kemikaaleille aiheuttaa allergioiden lisäksi myös muita hengitystiesairauksia, päänsärkyä ja väsymystä. Muutenkin puhtaalla ilmalla on iso merkitys suoraan yleisterveyteen. Vuositasolla huono sisäilma ja sisäilmaongelmat ovat merkittävin tekijä sairauslomien taustalla ja ne on tunnustettu ilmansaasteiden ohella yhdeksi vakavimmista uhkakuvista yhteiskunnan ja ihmisten terveydelle.

Pelkkä hajusteettomuus ei kuitenkaan takaa puhdasta ja virusvapaata hengitysilmaa. Ihmisten ilmansaasteille altistumista koskevissa EPA:n tutkimuksissa selvisi, että sisätilan ilmansaasteiden taso voi olla 2-5 kertaa korkeampi kuin ulkoilmassa. Joissain tapauksissa sisäilmasta mitattiin jopa 100 kertaa korkeampia saastepitoisuuksia. Sisäilman saastetasot ovat merkittävä terveysriski, koska vietämme n. 90 % ajastamme sisätiloissa. Rensairin ilmanpuhdistimet poistavat ilmasta tehokkaasti virusten ja bakteerien lisäksi myös erilaiset haitalliset kaasut, mikromuovihiukkaset, siitepölyn ja muut epäpuhtaudet.

Toki kemikaalien määrä on ekologisen ajattelun kautta muutenkin vähentynyt, mutta edelleen monissa partureissa ja kauneushoitoloissa on useita työnvaiheita, joissa käytetään erilaisia kemikaaleja, jotka ovat haitallisia niin työntekijälle kuin myös asiakkaalle.

Rensairin ilmanpuhdistimien avulla pystytään tehokkaasti ennaltaehkäisemään kemikaaliallergiat ja myös kemikaalien aiheuttamat sairaspoissaolot. Isompiin tiloihin soveltuu hyvin Compact ja vastaavasti yksittäiselle työpisteelle tai pienempään tilaan Terhin käyttämä AirBubbl.

Puhtaan ilman merkitys ei ole koskaan ollut suurempi. Koronapandemian myötä hyvän ilmankierron merkitys on tiedostettu entistä tärkeämmäksi. Tutkimusten mukaan korona ja vastaavat virukset leviävät pääasiassa ilmateitse hiukkastartuntoina (WHO). Virukset saattavat leijua aerosolien mukana sisäilmassa jopa useita tunteja. Riittävä tuloilman määrä, tehokas ilmankierto ja ilmanpuhdistus ovat tehokkaita keinoja tautien leviämisen hillitsemiseen kaikissa sisätiloissa.

Katso myös blogimme ilmansaasteista ja muut asiakastarinat: Huckle The Barber, Evolve Medical, Layla Mae’s Beauty Salon ja Sadhana Yoga & Wellbeing


Kommentit

Ei kommentteja