Puhdasta ilmaa Blogi

Puhdasta ilmaa -sivuille olemme koonneet sisäilman laatuun ja ilmanpuhdistukseen liittyviä artikkeleita ja käytännön vinkkejä sisäilman laadun parantamiseen.

-

Tilaa uutiskirjeemme

Blogi Muut uutiset

Koulujen sisäilmaongelmat ja tautien leviäminen

Koulujen alku on ehkä henkisesti yksi isompia merkkejä kesän loppumisesta. Lämpöä riittää kyllä vielä, mutta lomakausi alkaa meillä Suomessa hiipumaan. Vastaavasti koulujen ja päiväkotien alkaminen tuo taas mukanaan räkätaudit, noron ja muut ilmateitse tarttuvat taudit.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset

Auton sisäilman laadulla on merkitystä

Moni meistä viettää yllättävän ison osan ajastaan autossa. On työmatkat, kauppareissut, lasten harrastukset jne. Ylen uutisten ja Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan auton käyttöaste Suomessa on n. 5 %. Lukuna se vaikuttaa pieneltä, mutta aikana se on kuitenkin 72 minuuttia, eli reilu tunti. Jos nukumme keskimäärin 8 tuntia vuorokaudessa, niin silloin tämä prosenttilukema pompsahtaa jo 7,5 %:iin päivän hereilläoloajasta.

Blogi Muut uutiset

Puhtaalla ilmalla on suora yhteys oppimistuloksiin

Pandemian alkuaikoina emme tienneet tarpeeksi koronaviruksen leviämistavoista. Kaikki etsivät erilaisia ratkaisuja. Käsidesit kaivettiin kaapeista ja kosketuspintoja hangattiin puhtaaksi ja desinfioitiin jatkuvasti. Nyt olemme kuitenkin useiden tutkimusten kautta saaneet pitäviä todisteita siitä, että virus leviää pääasiassa ilmateitse aerosolihiukkasten mukana

Blogi Muut uutiset

Ilmateitse leviävä mikromuovi on vakava uhka terveydelle

Kaikki tietävät mikromuovien haitallisuuden ympäristölle. Mikroskooppisen kokonsa vuoksi monet meren eliöt nielevät muovihiukkasia ja ne siirtyvät suoraan ravintoketjuumme. Se on epäsuora terveysuhka, mutta ilmateitse leviävät mikromuovit aiheuttavat välittömän ja suoran terveysriskin meille kaikille.  Tämä riski pystytään minimoimaan HEPA-suodattimiin perustuvalla ilmanpuhdistuksella.

Blogi Muut uutiset

Siitepölykausi on taas täällä!

Nenä vuotaa, silmät kutisee ja aivastuttaa. Kohta se taas alkaa. Tällä kertaa aiheuttaja ei ole korona, vaan jokavuotinen keltainen vitsaus. Se tunkeutuu kaikkialle ja erityisen ikävä vieras se on keuhkoissa ja nenässä – Varsinkin, jos olet allerginen siitepölylle.

Feed: Facebook Muut uutiset

Vaihdetaan vapaalle, vai vaihdetaanko?

Miten elämä etenee koronan jälkeen? Ihmiset palaavat etätöistä, sosiaalinen elämä aktivoituu ja maskien käyttö vähenee, mutta piileekö nurkan takana uusi mutaatio tai flunssa-aalto?

Blogi Muut uutiset

5 vinkkiä ilmanpuhdistimen hankintaan

Puhtaan ilman merkitys ei ole koskaan ollut suurempi. Tuli se sitten ilmastoinnin tai ilmanpuhdistimen kautta. Markkinoilla on kuitenkin paljon eri vaihtoehtoja, joten miten valitset juuri teidän tarpeisiinne sopivan laitteen?

Blogi Muut uutiset

Miksi toimistoon tarvitaan ilmanpuhdistin?

Miksi toimistolle tarvitaan ilmanpuhdistin? Tähän artikkeliin olemme koonneet viisi perustetta, joita kannattaa miettiä ennen ilmanpuhdistimen hankintaa.

Yhteistyöartikkelit

Richies

Lentokentän turvallisin ravintola