Uutiset ja artikkelit

Tältä sivulta löydät ilmanpuhdistukseen liittyviä uutisia ja muuta ajankohtaista tietoa

-
Blogi Muut uutiset

Koulujen sisäilmaongelmat ja tautien leviäminen

Koulujen alku on ehkä henkisesti yksi isompia merkkejä kesän loppumisesta. Lämpöä riittää kyllä vielä, mutta lomakausi alkaa meillä Suomessa hiipumaan. Vastaavasti koulujen ja päiväkotien alkaminen tuo taas mukanaan räkätaudit, noron ja muut ilmateitse tarttuvat taudit.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset

Auton sisäilman laadulla on merkitystä

Moni meistä viettää yllättävän ison osan ajastaan autossa. On työmatkat, kauppareissut, lasten harrastukset jne. Ylen uutisten ja Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan auton käyttöaste Suomessa on n. 5 %. Lukuna se vaikuttaa pieneltä, mutta aikana se on kuitenkin 72 minuuttia, eli reilu tunti. Jos nukumme keskimäärin 8 tuntia vuorokaudessa, niin silloin tämä prosenttilukema pompsahtaa jo 7,5 %:iin päivän hereilläoloajasta.

Blogi Muut uutiset

Puhtaalla ilmalla on suora yhteys oppimistuloksiin

Pandemian alkuaikoina emme tienneet tarpeeksi koronaviruksen leviämistavoista. Kaikki etsivät erilaisia ratkaisuja. Käsidesit kaivettiin kaapeista ja kosketuspintoja hangattiin puhtaaksi ja desinfioitiin jatkuvasti. Nyt olemme kuitenkin useiden tutkimusten kautta saaneet pitäviä todisteita siitä, että virus leviää pääasiassa ilmateitse aerosolihiukkasten mukana

Blogi Muut uutiset

Ilmateitse leviävä mikromuovi on vakava uhka terveydelle

Kaikki tietävät mikromuovien haitallisuuden ympäristölle. Mikroskooppisen kokonsa vuoksi monet meren eliöt nielevät muovihiukkasia ja ne siirtyvät suoraan ravintoketjuumme. Se on epäsuora terveysuhka, mutta ilmateitse leviävät mikromuovit aiheuttavat välittömän ja suoran terveysriskin meille kaikille.  Tämä riski pystytään minimoimaan HEPA-suodattimiin perustuvalla ilmanpuhdistuksella.