Puhdasta ilmaa Blogi

Puhdasta ilmaa -sivuille olemme koonneet sisäilman laatuun ja ilmanpuhdistukseen liittyviä artikkeleita ja käytännön vinkkejä sisäilman laadun parantamiseen.

-

Tilaa uutiskirjeemme

Blogi Muut uutiset

HItsaushuurujen ja öljysumun suodatus

Hitsaushuurujen ja öljysumun tehokkaalla suodatuksella vähennetään sairauslomien lisäksi myös arvokkaiden tuotantolaitteiden huoltotarvetta, koska tuotantotila pysyy puhtaampana ja ilman epäpuhtaudet eivät aiheuta laitteisiin ja järjestelmiin ennenaikaista kulumista tai toimintahäiriöitä. Samalla tuotantotaso nousee ja energiansäästö voi olla jopa 70 %.

Blogi Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Myrkyllinen savu vaatteissa aiheuttaa palomiehille terveysriskin

Palomiehen työn vaarallisuus ei rajoitu pelkästään pelastustehtäviin ja tulipaloihin, vaan riskit jatkuvat myös sammutustöiden jälkeen. Noki, savu ja muut haitalliset kaasut imeytyvät varusteisiin ja vaatteisiin ja kulkeutuvat niiden mukana myös sisätiloihin.

Blogi Muut uutiset

Kevät, kukat, siitepöly ja aivastus

Kevät tulee, mutta oletko valmis? Se tuo mukanaan taas siitepölyn ja katupölyn ja käynnistää monilla allergikoille haasteellisen ajanjakson. Lisäksi ilmastonmuutos ja lisääntyneet hiilidioksidipäästöt pahentavat kausiluontoisten allergioiden vaikutusta. Sisätiloissa lisähaasteita aiheuttaa vastaavasti ilmanvaihdon ja tuuletuksen vähentäminen, kun haetaan tiloihin lisää energiatehokkuutta.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Älykästä ilmanpuhdistusta

Tekoäly tulee olemaan merkittävästi mukana myös sisäilman laadunvalvonnassa ja laitteiden toiminnan ohjauksessa. Sen avulla saadaan aikaisemman kokemusdatan perusteella kiinteistönhallinnan ja ilmanvaihdon järjestelmiin parempaa ennustettavuutta, korjausehdotuksia ja sitä kautta myös parempaa energiatehokkuutta.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Saikulle lompsis!

Viime vuoden aikana sairauslomien määrässä oli selkeää kasvua. Mehiläisen tilastojen mukaan poissaolopäiviä oli viime vuoden tammi-lokakuun välisenä aikana 10,5 % enemmän verrattuna vuotta aikaisempaan ajankohjtaaan

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Sisäilman laadun merkitys

Sisäilman laatu on erittäin tärkeä osa ihmisen terveyttä ja hyvinvointia. Se voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen oireisiin ja jopa sairastumiseen. Sisäilman laatuun vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa kosteus ja homevauriot, epäpuhtaudet, ilmanvaihto, ilman lämpötila ja ilmankosteus sekä hajut.

Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Triplademia

Reilu pari kuukautta sitten varoitettiin influenssan ja koronan yhteisvaikutuksen aiheuttamasta vakavammasta taudinkuvasta, joka aiheuttaa piikin talven ajan sairauslomien määrään. Nyt varoitetaan triplademiasta, joka tarkoittaa influenssan, koronaviruksen ja RS-viruksen samanaikaista leviämistä.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset

Sairauslomat lisääntyvät talven aikana

Yleisellä tasolla infektiotautien esiintyvyys laski viime vuonna, koska korona opetti meille hyviä suojautumiskäytäntöjä ja myös matkustusrajoitukset estivät osaltaan virusten tavanomaisen leviämisen. Tällä on kuitenkin myös vastakkainen vaikutus, koska eristäytyneisyys ja sosiaalisten kontaktien vähentyminen on heikentänyt immuunijärjestelmää. Aikuisen ihmisen immuunijärjestelmä on jo kehittynyt, jolloin sulkutilan aiheuttama sosiaalinen eristys ei suoraan aiheuta vastustuskyvyn heikkenemistä (MedicalNewsToday). Aikaisemmista influenssoista löytyy muistijälki ja immuunijärjestelmä kykenee puolustautumaan vanhoja vihollisia vastaan.

Blogi Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Säästä 40 % ilmanvaihdon energiakuluissa

Lämmitys ja jäähdytys muodostavat ison osan ilmanvaihdon kustannuksista. Lämmitettyä/jäähdytettyä ilmaa ei kannata puhaltaa suoraan takaisin taivaalle, vaan kierrättää ja puhdistaa ilma ilmanpuhdistimilla

Feed: Facebook Muut uutiset Yhteistyöartikkelit

Hyvä Tuuli puhdistaa ilman AirBubblella

Terhi Jääskeläinen perusti parturi-kampaamo Hyvän Tuulen 1998. Kemikaaliallergian vuoksi tuotteiden hajusteettomuus oli Terhille alusta alkaen luonnollinen valinta. Siihen aikaan kemikaalivapaat parturit olivat vielä aika harvinaisia, mutta nykyään kemikaalien henkilöstölle aiheuttamat terveysongelmat on tiedostettu ja hajusteettomia partureita ja kauneushoitoloita löytyy lähes joka puolelta. Myös monet asiakkaat arvostavat hajusteettomia tuotteita ja palvelua.